Make your own free website on Tripod.com

Hejsan, har du svårt att komma ihåg saker?
Att dina dagar bara tycks rinna förbi, utan att du tycker att du får någonting 'vettigt' gjort?

Jag har det. Jag har diagnosen Asperger Syndrom, eller som den också kallas "Högfungerande Autism".

(Jag BORDE ha diagnosen, kanske jag skulle säga. Jag har inte ännu officiellt fått den diagnosen. Men ingen läkare i världen kan ta ifrån mig den personlighets-utveckling som jag har fått tack vare dom kunskaper om AS som jag har lärt mig dom senaste åren.)

Jag har härt att det finns något som heter "TEACH"-metoden, där man med lappar eller motsvarande sätter upp schema på hur vardagen ser ut. Tisdag: Teckna. Onsdag: Bada. osv. Allt för att kunna skapa en struktur och trygghet sin vardag.

Struktur är något som jag intutivt känner att jag vill ha mer av. Att be någon om hjälp att få lära mig TEACH-metoden har jag inte tålamod att vänta, eller ens efterfråga. Jag vill klara av saker själv. Så har jag 'fungerat' sedan jag var liten. Kanske för att jag redan som liten förstog att andra inte riktigt förstog mig, och kom på att skulle jag få någonting gjort som jag ville, så skulle jag göra det själv.

Då kanske följande programvara ifrån företaget 3M kan vara ett förslag för att kunna skapa en möjlighet till förändring på denna punk!

Exempel på hur man kan använda programmet:

Du kan hämta en egen 30-dagarsdemo ifrån http://www.mmm.com/intl/SE/swedish/postit/psnotes/index.html,
eller ladda ner en redan registrerad(!) version (Win95+) på svenska direkt härifrån.

Antingen vänster-klicka med musen på länken ovan, och få en meny där du uppmanas spara filen (pn152swt.zip) på din lokala hårddisk, eller vänster-klicka på musen och begär "spara länk som..."
Klicka sedan på ZIP-filen för att öppna den, och tryck sedan på "INSTALL".

johnnyfg@algonet.se

Jag har inga (andra) bra länkar till TEACH-metoden, kanske du kan ge mig några tips?